top of page

RECORDS I SOMNIS

Integral per a veu i piano de Juli Garreta

El tenor Roger Padullés i el pianista Francisco Poyato presenten la primera gravació de les cançons per a veu i piano de Juli Garreta (1875- 1925)

Aquest és el primer enregistrament de les cançons de Garreta, un fet històric que ajudarà a redimensionar la figura del genial compositor empordanès. Fins ara, dir Juli Garreta (St. Feliu de Guíxols 1875-1925) era pensar en sardana. Renovador del gènere, el va portar fins a les cotes màximes d’originalitat i profunditat harmònica i contrapuntística. Però Garreta és molt més que això; s’ha guanyat un lloc entre els millors amb les seves obres simfòniques, com “Les illes Medes”, “Impressions simfòniques” o “Pastoral”. Ara, amb aquest enregistrament, podem descobrir per primera vegada la “tercera pota” de la seva creació: les cançons per a veu i piano.

Portada.png
AAA-Logo_edited.jpg

Influït per autors com Mozart, Wagner, Schumann, Strauss o Grieg, Garreta va tenir contacte amb la música que es feia per tot el continent europeu, al mateix temps que guardava gelosament un estil propi i original que mai no va perdre. Ara veuen la llum les cançons en què Garreta posa música al textos de Caterina Albert (Víctor Català), Mn. Jacint Verdaguer, Francesc Matheu o Apel.les Mestres.

Després d’una llarga recerca de la mà de Joaquim Rabaseda i Guillem Martí, s’han arribat a catalogar 21 de les més de 60 cançons que Garreta va compondre. De la resta, ja sigui per la mort prematura del compositor o pel desinterès que ell tenia per la seva pròpia producció, se n’ha perdut el rastre. Algunes de les seves cançons van ser interpretades en els anys posteriors a la seva mort per veus com la d’Emili Vendrell o Conxita Badia, però només han estat enregistrades dispersament i esporàdica.

El tenor Roger Padullés i Francisco Poyato al piano, són experts en el gènere del Lied i s’han format a Alemanya i Àustria, respectivament. La seva trajectòria al llarg dels anys i la qualitat dels enregistraments efectuats fins ara els situen a primera línia dels intèrprets catalans en el camp del Lied. A “Records i somnis”, fan una lectura fresca i original d’aquestes cançons i, al mateix temps, aconsegueixen reflectir la profunditat psicològica d’aquestes obres.

L’enregistrament ha estat realitzat editat per Ficta I s’ha enregistrat els dies 19 i 20 d’octubre del 2020 al Teatre Auditori de Granollers de la mà del tècnic de so Alfred Fernández; la gestió i contractació dels concerts de presentació es fa a través d’ACD Management. El cd “Records i somnis” es pot adquirir a través de la pàina web www.ficta.cat

Roger Padullés

El tenor Roger Padullés inicià la seva formació vocal a l’Escolania de Montserrat. Com a solista, es formà a Barcelona amb Joaquim Proubasta i posteriorment es traslladà a estudiar cant a Freiburg im Breisgau (Alemanya) becat per la Generalitat de Catalunya amb R. Pinheiro. L'any 2009 guanyà el Segon premi al Concurs Internacional Francesc Viñas. Completà la seva formació operística a l’Opéra-studio de l’Opéra National du Rhin a Estrasburg. Ha actuat en teatres de tots els continents de la mà, entre d’altres,

de Zubin Mehta o el director d’escena Peter Brook.

Especialista en el camp del Lied, ha ofert recitals al Capitole de Toulouse o al Rosenblatt Recital Series de Londres i ha rebut diversos guardons pels seus enregistraments “Mompou songs”, “Tossudament Llach”, “Cançó d’amor i de guerra” i “Llull”. Ha escrit i dirigit escènicament alguns dels seus últims espectacles com “Händel. Eclipsi total”, “Dones d’òpera” o “Emili Vendrell, la veu del poble”.

  • Facebook
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram

Francisco Poyato

El pianista Francisco Poyato cursà estudis superiors de piano, composició i direcció d’orquestra a Barcelona i Badalona. Va estudiar l’especialitat de Lied amb Hartmut Höll i Mitsuko Shirai a l’Universität Mozarteum de Salzburg, estudiant també pianoforte i interpretació històrica amb Anthony Spiri.

Del 1995 al 2001 va exercir com a professor de repertori al Departament de Cant de l’Universität

Mozarteum de Salzburg. D'ençà de la creació l'any 2001 de l'Escola Superior de Música de Catalunya hi imparteix l'assignatura de Lied per duets de cant i piano.

És responsable, conjuntament amb Assumpta Mateu i Lluis Vilamajó de la primera gravació integral de les cançons d’Eduard Toldrà per a Columna Música.
Ha ofert concerts a Catalunya i Espanya, així com també a Àustria, Alemanya, Croàcia, França i Portugal.

  • Facebook
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram
2012061207360374003 BR.jpg

RECULL DE PREMSA

Recull d'entrevistes, ressenyes i crítiques publicades a la premsa.

 

Accediu aquí >>

Garreta.jpeg

Antecedents

El 2018 Roger Padullés va plantejar a l'associació de crear un projecte dedicat a Juli Garreta.

En base a la seva ideia artística, l'equip de l'associació ha creat un projecte a amb diferents objectius que es durà a terme en dues fases.

El principals objectius són:

           Recopilar, interprestar i divulgar l'obra de Juli Garreta

           Difondre el coneixament sobre el compositor.


Amb aquestes premises es crea un projecte que desgrana aquests objectius en diferents accions i fases.

PRIMERA FASE

1. Recerca de l'obra per a veu i piano de Juli Garreta

2. Edició crítica de les partitures per poder ser interpretades

3. Enregistrament de la Integral de l'obra per a veu i piano de Juli Garreta.
          Aques fou el projecte escollit per la junta de l'associació pel 2020.
          Trobareu tota la informació aquí.

4. Difondre l'obra per a veu i piano de Juli Garreta.

Difondre les obres enregistrades en l'ecartament de la revista 440. D'aquesta manera, en una edició més senzilla l'enregistrament s'encarta en una tirada de 4000 copies.

SEGONA FASE

5. Divulgar la Figura de Juli Garreta

6. Col·laborar en l'edició de les partitures

Al llarg del 2020 l'associació treballa i pel desenvolupament de la primera fase.

Alhora es compromet tambe, a treballar durant el 2021 en la segona.

Amb el suport de:

baixa%20(9)_edited.jpg
Logo_ddgi_vertical_n_edited.jpg
Metalquimia-logo.png
bottom of page